Mijn wensen voor 2024!

Alle lezers en hun dierbaren wens ik allereerst een gezond en tevreden 2024!

Ik vind het niet eenvoudig om blijmoedig de wereld in te kijken bij het begin van het nieuwe jaar. Er zijn zoveel crises en oorlogen die mij aangrijpen. En het is moeilijk te zien welke tegenkrachten er zijn om die ten goede te keren. Mijn neiging is dan ook om me wat terug te trekken op mijn eigen eiland: mijn naasten, vrienden, mijn werk. Daar kan ik de wereld om me heen laten razen zonder mijn angst en verdriet het stuur te laten overnemen.

Het valt op dat het woord ‘emotie’ tientallen keren per dag valt. Emotie is misschien wel hèt woord van onze tijd. Emoties bieden verbinding naar onszelf en de mensen om ons heen. Emoties ten volle ervaren geeft een bevredigend gevoel van menszijn. Ze geven richting en sturing aan ons handelen. Ze helpen ordenen wat voor ons belangrijk is en wat bijzaak.

Maar desondanks is er weinig kennis over wat emoties zijn, hoe ze werken. Laat staan wat je kunt doen als je emotionele blokkades ervaart. Of als ze je overspoelen en uit het veld slaan. Hoe je ze kunt versterken, verdiepen of verzachten. Kortom, hoe je je emoties voor je kunt laten werken.

Eind vorig jaar mocht ik mijn erkenning als emotiegericht therapeut in ontvangst nemen. Dit is het eerste jaar waarop ik kennis en wijsheid over emoties wil brengen naar organisaties, leiders en professionals. Dit wordt het jaar waarop ik steeds moed blijf verzamelen om mezelf toch te laten zien ondanks de toestand in de wereld.

Ik wens je veel momenten van vreugde en ontroering toe. Dat je je kunt laten raken door de schoonheid van het contact met anderen. Van de pracht van de natuur. Van het korte moment dat we samen hier rondlopen om de boel hopelijk net een beetje mooier achter te laten dan we hem aantroffen. Happy 2024!

Kennismaken wanneer het jou uitkomt

Vertrouwelijk en vrijblijvend

Afspraak
Menu