Alle steun in huis.

In-company counseling voor kennisorganisaties.
De kosten van verzuim zijn hoog. Niet alleen in financieel opzicht, maar zeker ook in tijd, frustratie en extra druk op de werkvloer. Ruim 60%(!) daarvan wordt veroorzaakt door mentale klachten zoals burn-out, depressie, angsten en vermoeidheid. Met in-company counseling haal je een hoogwaardige oplossing voor dit vraagstuk binnen de muren van je organisatie.

Iedereen aan het werk houden

Een counselor begeleidt jouw professionals met vragen of problemen die hun optimaal functioneren op het werk in de weg staan. Door dit in-company te organiseren verlaag je de drempel en responstijd. En dàt is cruciaal tegen verzuim. Het doel is iedereen aan het werk te houden. En als dat onverhoopt niet lukt, zo snel en goed mogelijk weer gezond aan het werk te krijgen.

Door alle veranderingen vindt mijn team het steeds moeilijker om goed met de werkdruk om te gaan. Enkele langdurig zieken maken het zwaarder om vol te houden. De persoonlijke issues zijn vaak zo complex dat ik wel eens skills mis om iedereen goed te begeleiden. (teammanager)

De meeste begeleidingsvragen zijn werk-gerelateerd. Maar ook de verhouding tussen werk en privé of heftige persoonlijke gebeurtenissen kunnen het functioneren op het werk belemmeren.

In-company counselor werkt onafhankelijk

De in-company counselor werkt met verschillende stakeholders in de organisatie. Zo weet hij wat er speelt. Tegelijkertijd werkt hij onafhankelijk en vertrouwelijk. Op die manier kan iedereen bij hem terecht.

Uit medewerker-onderzoek blijkt dat onze professionals sinds corona meer stress ervaren. Het kortdurend verzuim neemt toe en we hebben ook enkele langdurig zieken met burn-out klachten. We moeten hier beter inspelen, want op de arbeidsmarkt vinden we ook bijna geen geschikte kandidaten meer. (HR-manager)

De counselor ondersteunt ook met advies, voorlichting en training. Wanneer thema’s zoals sociale veiligheid en mentale gezondheid ’top of mind’ blijven, draagt dit bij aan een inclusieve, veilige werkcultuur. En die helpt om het beste naar boven te halen bij je professionals.

In-company counseling in jouw organisatie?

Arjeh Mesquita studeerde af als econoom en organisatie-socioloog. Daarnaast is hij opgeleid als coach, counselor en therapeut. Hij werkte jarenlang aan team- en organisatie-ontwikkeling. Zo trainde hij letterlijk honderden leidinggevenden op het gebied van resultaatgericht leidinggeven.  Gemiddeld waarderen professionals zijn begeleiding met een 9,5.

Ik ervaar steeds meer stress de laatste tijd. Het lukt me niet goed het overzicht te bewaren. Dan blijf ik maar werken, terwijl er thuis ook mensen op mij rekenen. Vaak voelt het als overleven en weet ik gewoon niet meer of ik het blijf volhouden. (professional)

Arjeh beschikt over een sterk netwerk van ervaren professionals waardoor het makkelijk is de capaciteit uit te breiden of specialisten in te schakelen.

Ziet jouw organisatie thema’s als ‘sociale veiligheid’ en ‘mentale gezondheid’ ook als hefboom naar een productievere cultuur en betere resultaten? Wil je weten of in-company counseling ook voor jouw organisatie mogelijk is? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

In-company counseling in jouw organisatie?

Maak vrijblijvend kennis

Afspraak
Menu