De 4 fases van het begeleidingsproces.

Fase 1. Kennismaken

Vertrouwen in de begeleider blijkt een van de belangrijkste voorspellers van succes. Je kunt je daarom rustig oriënteren voordat je kiest je door mij te laten begeleiden. Je bent welkom voor vrijblijvende kop koffie in ‘Het Hoogeland’, de mooiste werkplek van Utrecht.

Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag. En alleen dàn breng ik de kennismaking in rekening. Wil je je niet verder door mij laten begeleiden? Dan zijn daar voor jou dus geen kosten aan verbonden. Wel fijn als je het even laat weten.

Fase 2. Weten waar je aan begint

Je ontvangt een begroting waarin de kosten helder staan omschreven. Na de kennismaking maak ik een beschrijving van je uitgangssituatie voor je. Hierin staan de aanleiding en achtergrond van je vraag, de eventuele onderliggende oorzaken en de manier waarop we hier samen aan kunnen werken. Deze beschrijving bespreken we samen en kan een leidraad zijn gedurende de begeleiding.

En wil je vooraf meer weten over mijn tarieven, algemene voorwaarden of de privacyverklaring? Check dan mijn tarieven en voorwaarden.

Fase 3. Start de begeleiding

We werken ongeveer eens per twee weken in sessies van anderhalf uur. Veel professionals moeten eraan wennen dat onze gesprekken niet volgens een vast protocol verlopen. ‘Het is een proces en geen project’, zeg ik vaak. Je kunt erop vertrouwen dat alles wat belangrijk is aan bod komt.

Tussen de sessies reflecteer je op je eigen ontwikkeling. En mocht het eens nodig zijn tussen de sessies door te overleggen, dan kun je me mailen of appen voor telefonisch overleg of gratis een online afspraak inplannen.

Fase 4. Evalueren en zelf verder gaan

De leiders en professionals die hun begeleiding hebben afgerond ervaren nieuwe mogelijkheden om verbindingen met zichzelf en anderen aan te gaan. Zij worden congruenter en transparanter over hun behoeften met behoud van relaties. Daarmee vergroten zij niet alleen hun professionele effectiviteit, maar ook hun levensgeluk en -vervulling.

In de afronding onderzoeken we welke maatregelen je kunt nemen om eventuele terugval te voorkomen. Dit leggen we vast in een plan. Daarnaast evalueren we ons gezamenlijke proces en de door jou behaalde resultaten. Na afloop vraag ik je om je ervaringen te delen op Springest.nl.

Kennismaken wanneer het jou uitkomt

Vertrouwelijk en vrijblijvend

Afspraak
Menu