OVER MIJ

Mijn naam is Arjeh Mesquita, de persoon achter Voorbijdestress. Voordat ik in 2006 startte als zelfstandige, werkte ik bij KSG Berenschot, Randstad, KPN en EMC Performance. Naast individuele begeleiding help ik ook organisaties bij leer- en verandervraagstukken, bijvoorbeeld als interim teamleider, (team-)coach of procesbegeleider. Meer over mijn ervaring en achtergrond vind je op mijn LinkedIn profiel.

Achtergrond

Ik werd geboren op Bevrijdingsdag 1970. Symbolischer kan haast niet: mijn vader was klasgenoot van Anne Frank en moest net als zij onderduiken. ‘Albert is een knappe jongen’, schreef ze over hem in haar dagboek. De biografie over de onderduikgeschiedenis en het leven van mijn moeder, Ver-Geet-Mij-Niet door Bart van Es (oorspronkelijke titel: The Cut Out Girl), verscheen in twaalf talen en won de prestigieuze Costa Book Award of the Year.

Wat voor het grote publiek iconische verhalen zijn, is voor mij ‘gewoon’ de geschiedenis van mijn ouders. Zij waren kinderen in tijden van angst en moesten letterlijk vrezen voor hun leven. In mijn kindertijd hing de schrale leegte die hun oorlogservaringen hadden achtergelaten in ons huis, maar ik voetbalde liever op straat dan ernaar te vragen.

Professionele ontwikkeling

Als volwassene werd ik me ervan bewust hoe mijn ouders’ geschiedenis doorleeft in mij. Ik snakte – en snak nog steeds soms – naar lucht, lichtheid en ruimte. Humor ook. Onderweg naar een vrijer leven, proef ik steeds weer nieuwe kansen en mogelijkheden en heb ik als professional leren vormgeven aan diepgaande transformatieprocessen. Het voelt als mijn roeping om deze deskundigheid door te geven met Voorbijdestress.

The mountains we climb
are not only made of rock and stone,
but also of dreams and desires.

Mijn lievelingsplek heb ik verwerkt op de homepage. In de bergen kom ik helemaal tot leven. De ruimte daar is onbegrensd, de stilte oorverdovend en de natuur de baas, precies zoals het hoort.

Kennismaken

In een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek hoor ik graag jouw verhaal om samen te kijken hoe jij weer tot rust en in balans kunt komen. Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. Ik werk op basis van vertrouwelijkheid.

 

Menu